Leren zeilen in Zwolle!

De Optimist

De Optimist is de perfecte zeilboot om zelfstandig in te leren zeilen voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Als je nog nooit hebt gezeild, of juist al een hoop zeilervaring hebt, in de Optimist ben je nooit klaar met leren en trainen! De Optimist is een wereldwijd gevaren wedstrijdklasse. In Nederland worden er ook veel wedstrijden in gezeild. Mede daarom geeft Opti Club in deze zeilboten de zeiltrainingen.

Optimist van Opti Club

Zeilen in de Optimist

De Optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Dat wil dus zeggen dat jij alles doet in de boot. Jij zit aan het roer en bepaalt dus de koers, jij bedient het zwaard en de zeilen en dus hoe hard je gaat. Je bent dus de kapitein van je eigen zeilboot!

Juist doordat je alles zelf doet, leer je snel zelfstandig zeilen. Ga je lekker? Dan komt dat door jou! Gaat het even niet zo soepel? Dan komt dat ook door jou en dan zijn er de zeiltrainers om je te helpen met uitleg en oefeningen.

Even wat feitjes van de Optimist:

  • de Optimist heeft een spriettuig
  • het zeiloppervlak is 3,5 m2
  • de Optimist is 2,30 mtr. lang
  • en 1,15 mtr. breed

De Optimisten van Opti Club

Opti Club zeilt in de Blue Dragons van Dragon Marine. Dit zijn professionele trainingszeilboten. De zeilboot is dubbelwandig, wat ervoor zorgt dat ie lekker stabiel is. Dat is prettig tijdens het varen en de boot kan zo ook gelukkig tegen een stootje.