Leren zeilen in Zwolle!

Wie ben jij

Ben jij tussen de 7 en de 12 jaar en vind jij zeilen super gaaf? Of heb je nog geen zeilervaring, maar lijkt het je leuk om straks zelf met je boot te kunnen zeilen? Kom dan leren zeilen bij Opti Club in Zwolle.

Leren zeilen

Opti Club is er voor alle jonge zeilers die willen leren zeilen én al kunnen zeilen. Je krijgt bij Opti Club zeiltraining in een Optimist. Deze zeilboot is perfect om zelfstandig in te leren zeilen. De zeiltrainingen zijn op verschillende niveaus, dus jij krijgt precies de zeiltraining die bij jou past!

Beginnende zeilers

Heb je nog nooit alleen gevaren, of nog nooit op een (zeil)boot gezeten? Geen probleem! Want de Optimist is de perfecte zeilboot om zelfstandig in te leren zeilen. Juist omdat je van het begin af aan alles zelf doet zoals: zeilstanden, roer en zwaard bedienen, koers bepalen en gewichtsverdeling. Daardoor train je supersnel je eigen zeilvaardigheden. Je start met Brons.

Gevorderde zeilers

Kun je al zeilen? Dan weet jij als geen ander dat door goed te blijven trainen er nog een hoop te leren is. Want zelfstandig in je boot zeilen is één ding, maar om bijvoorbeeld de snelste te zijn is een tweede! Als je in de gevorderde groep zit dan ga je trainen op bootbeheersing, juiste zeil- en zwaardstanden, hangtechnieken en wedstrijdtechnieken. Afhankelijk van je ervaring kom je bij niveau Zilver of niveau Goud.