Leren zeilen in Zwolle!

Wie zijn wij

Stichting Opti Club is ontstaan uit een mooi idee: de mogelijkheid geven om de jeugd kennis te laten maken met zeilen en de zeilsport. En dat in Zwolle.

Zeiltrainers Opti Club

Het team

Zeiltrainers, begeleiders, voor of achter de schermen… in het team van Opti Club heeft ieder zo zijn eigen plek en rol. Met elkaar hebben we het doel om te zorgen dat de cursisten op een leuke en veilige manier zelfstandig leren zeilen.

Maar ook aan onze eigen ontwikkelingen en vaardigheden wordt hard gewerkt. We staan trouwens altijd open voor kennismaking met enthousiastelingen.

De zeiltrainers

De zeiltraining wordt gegeven door de zeiltrainers. Wij hanteren, net als het CWO, één zeiltrainer per zes cursisten. En wanneer het kan, dan geven we zeiltraining met twee zeiltrainers. De zeiltrainers hebben allemaal hun eigen zeilervaring en vinden het te gek om anderen te leren zeilen.

De begeleiders

De zeiltrainers worden tijdens het seizoen bijgestaan door de begeleiders. Zij helpen de zeiltrainers mee met het continu verbeteren van de zeiltrainingen en bewaken de vorderingen van de cursisten.

De vrijwilligers

Zij helpen ons met van alles en nog wat. Denk daarbij aan het materiaalonderhoud en bij het organiseren van evenementen zoals het Demo-weekend en de zwembadtraining.

Het bestuur

Omdat Opti Club een stichting is, is er ook een bestuur nodig. Zo houden zij onder andere contact met onze partners en verzorgen de randvoorwaarden voor een gaaf zeilseizoen. Kortom de dagelijkse aansturing van Opti Club. Het bestuur bestaat uit vier personen:

  • Joost Derks – voorzitter
  • Diede Boeve – secretaris
  • Florian Middag – penningmeester
  • Erna Ymker – algemeen bestuurslid