Leren zeilen in Zwolle!

De vloot

De vloot van Opti Club bestaat uit Optimisten, de motorboot en het OptiVlot.

Optimisten

Opti Club zeilt in de Blue Dragons van Dragon Marine. Dit zijn een professionele trainingszeilboten. De zeilboot is dubbelwandig, wat ervoor zorgt dat ie lekker stabiel is. Dat is prettig tijdens het varen en de boot kan zo gelukkig ook tegen een stootje.

De Optimist is de perfecte zeilboot om in te leren zeilen voor de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Als je nog nooit hebt gezeild, of al een hoop zeilervaring hebt, in de Optimist ben je nooit klaar met leren en trainen! De Optimist is een wereldwijd gevaren wedstrijdklasse. In Nederland worden er ook veel wedstrijden in gezeild. Mede daarom kiest Opti Club ervoor om met deze zeilboten te zeilen.

Motorboot

Op de Milligerplas varen we met een elektrische motor. Dat heeft meerdere voordelen, want zo is het varen een stuk stiller en ook een stuk schoner. Dus Opti Club is voor een groot deel eigenlijk al een ‘groene zeilschool’. Hoe gaaf als we in de toekomst zonnepanelen kunnen inzetten om zo de accu’s op te laden.

Het OptiVlot

De zeiltrainingen geven we vanaf het OptiVlot. Het vlot ligt midden op de Milligerplas. Het grote voordeel van het vlot is dat we altijd een hogerwal hebben om op aan te leggen, we niemand in de weg zitten en alle kanten op kunnen zeilen.